Sinds het begin van deze zomer kunnen ze in Nijlen met een gloednieuwe apotheek uitpakken. Apotheker-titularis Bart Heylen van Apotheek Heylen werkt sinds 2001 als apotheker. Ook zijn vader en grootvader waren allebei apotheker. Het apothekersbloed zit in de genen dus de keuze om in de voetsporen te treden, was snel gemaakt. Bart Heylen bleef destijds hangen in zijn stage-apotheek, waar hij op zelfstandige basis werkte. Hij combineerde deze job met een parttime job in de apotheek van vader Heylen. In 2006 viel zijn vader voor langere tijd uit wegens ziekte en nam hij, sneller dan gepland, de apotheek over.

Samenwerking met Jacobs Interieur

Dat de apotheker-titularis er een drukke periode heeft opzitten, dat kan je wel stellen. Begin juli verhuisde de apotheek naar een nieuw en groter pand in Nijlen. Die apotheek kwam mede tot stand door een vlotte samenwerking met Jacobs Interieur uit Bree.

Door de nodige research van recent ingerichte apotheken en via een overzichtslijst van verschillende apotheken kwam Bart Heylen bij Jacobs Interieur terecht. “Bij jullie kwam ik een project tegen dat mij qua gevoel wel aansprak: Apotheek Meeusen in Beerse. Kim Meeusen is toevallig een jaargenote van mij geweest. Ik ben in Beerse een kijkje gaan nemen en het industriële karakter van haar apotheek sprak me enorm aan. Kim was ook heel positief over Jacobs Interieur dus de keuze was snel gemaakt.” Bart Heylen heeft het over de klik die er vrijwel meteen was. “Het eerste plan dat we mochten ontvangen, was direct al in de goede richting. Interieurarchitecte Nele Daniëls voelde eigenlijk meteen aan wat wij wilden. Het eerste plan lag meteen in de lijn van onze verwachtingen. Onze visie werd goed gevolgd.”

Over de samenwerking met interieurarchitecte Annick Vanheukelom die het project verder opvolgde, was de apotheker-titularis heel positief. “Annick heeft het project alleszins feilloos overgenomen en ik kan beamen dat het een goede en plezante samenwerking was.” Ook over de open communicatie waren beide partijen dan ook heel tevreden. In de beginperiode hoorden ze elkaar dagelijks en werden er heel wat werfbezoeken ingepland. Dit gaf de apotheker zelf een gerust gevoel. “Ook elke aannemer of onderaannemer met wie jullie samenwerkten, werd goed opgevolgd en ook de afspraken qua planning werden goed nageleefd.” Annick Vanheukelom valt daar bij in: “De communicatie van uw kant was ook heel goed. Het was actie-reactie. Dat doet veel voor zo’n groot project.”

Trots op het geheel

Op de vraag waar Bart Heylen het meest trots op is, moet hij niet lang nadenken. “We zijn vooral trots op het geheel eigenlijk. We zijn blij dat we in een nieuw pand zijn terechtgekomen. Het vorig pand, een oud gebouw daterend van eind jaren 40 van mijn grootvader, werd namelijk al drie keer verbouwd. Ondertussen zat er in elke kamer wel wat voorraad dus dat pand verbouwen was gewoon geen optie meer. Ideaal was die situatie niet meer. We hebben ruim twee à drie jaar naar een nieuwe locatie gezocht. Maar met de vestigingswet is dat niet zo evident. Totdat we uiteindelijk bij het huidig pand terechtkwamen. Wij wilden graag een mooie, ruime en gezellige apotheek.” Met een oppervlakte van 415 m² kan men wel stellen dat de apotheek ruim genoeg is. Het interieur kreeg een industrieel karakter, zonder dat het koel werd. Ook dat kunnen de patiënten en vertegenwoordigers beamen.

Of hij een samenwerking met Jacobs Interieur zou aanraden? “Zeker en vast. Jullie bieden kwalitatief hoogstaand werk aan. Maar ook degelijkheid en duurzaamheid. Zeker qua materialen en afwerking. Daarnaast dragen jullie correctheid en stiptheid hoog in het vaandel. Net als de prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben ons gevoel ook altijd gevolgd. Het is zeker niet altijd gemakkelijk om aan te voelen welke richting de klant wil uitgaan. We blikken terug op een aangename samenwerking
 

Bekijk hier het project »