Altijd blijven kiezen voor kwaliteit

In de werkplaats van Jacobs Interieur staan geen CNC-machines. Niet toevallig, want Jaak Jacobs koos bij de oprichting in 1978 resoluut voor ambachtelijke kwaliteit. "Dat is zo gebleven. Wij investeren in mensen, niet in machines. Wij maken ook geen grote series, alleen unieke stukken."

Pionier in gipskarton

De geschiedenis van het bedrijf gaat nog verder terug, tot bij Fons Jacobs, de vader van Jaak. Hij was in de jaren vijftig de eerste vakman in ons land die experimenteerde met gipskarton, bij de bouw van het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos. Met succes, want dit project was voor Fons het eerste in een lange rij.

Jaak en Albert

In de jaren zeventig zette Jaak Jacobs samen met zijn broer Albert de zaak van vader Fons verder. Maar Jaak wilde eigenlijk maar één ding: meubels maken. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, richtte hij zijn eigen meubelmakerij op.

Werk vragen

“Ik ging om werk vragen bij de mensen”, herinnert Jaak zich. “Bij tandartsen vroeg ik of ik iets kon ontwerpen. En ik ging naar het ziekenhuis, om meubels te maken voor de dokters.” In die periode baarde topontwerper Pieter De Bruyne opzien met zijn kleine lakmeubels. Jaak Jacobs was meteen enthousiast. “Zo heb ik er veel gemaakt!”

Neus voor nieuwigheden

Jaak Jacobs koos dan wel bewust voor ambachtelijke productietechnieken. Hij was nooit bang voor vernieuwing. Integendeel, zo reed hij in de jaren tachtig naar Duitsland om mdf-platen te gaan halen voor zijn klanten. “We hadden daarover geleerd op school. Maar je kon die hier nergens krijgen.”

Expert in composietmateriaal

Jaak Jacobs verwerkte meer dan dertig jaar geleden ook als eerste meubelbedrijf Corian®, het in de massa gekleurde composietmateriaal van de Amerikaanse fabrikant DuPont. Daar legde hij de basis voor een enorme expertise in Solid Surface. Intussen zijn er talloze imitaties op de markt. Maar bij Jacobs Interieur krijgt u het origineel!

Derde generatie

Het bedrijf maakte de laatste jaren, onder leiding van Frederik Jacobs die de derde generatie vertegenwoordigt, een dubbele beweging. Enerzijds ligt de focus op totaalprojecten, van ruwbouw en sanitair tot verlichting en meubels. Zo kunnen particulieren, zelfstandigen en vrije beroepen hun interieurproject zorgeloos aan Jacobs Interieur toevertrouwen. Anderzijds investeert Jacobs Interieur meer dan ooit in de essentie: meubels maken. Op vraag van klanten of in opdracht van andere bedrijven.

Eigen meubellijn

In 2016 lanceerde Jacobs samen met Wim Segers (Studio Segers) de meubellijn Younic, een unieke reeks tafels, stoelen en krukjes. Deze hoogkwalitatieve en genummerde ‘gebruiksvoorwerpen’ zijn het toonbeeld van Belgisch vakmanschap. Alle Younic-meubels worden bij Jacobs Interieur op maat gemaakt.

www.younic.be

Open blik op de toekomst

Met een 35-tal vaste medewerkers en een aantal zorgvuldig gekozen onderaannemers heeft het bedrijf zijn ideale grootte bereikt. “We hoeven niet verder te groeien. Tenminste niet wat het aantal werknemers betreft, want we willen geen fabriek zijn. Klanten appreciëren onze kleinschalige, familiale aanpak. Maar we kijken wel met een open blik naar de toekomst en staan open voor samenwerkingen met meubelontwerpers”, aldus Jaak Jacobs.

Onze medewerkers

Zaakvoerders

Jaak - Frederik

Aankoopverantwoordelijke

Danny

Planning en productieverantwoordelijke

Pascal

Accountant & HR

Noëlla

Management assistant

Astrid

Interieurarchitect

Anne

Interieurarchitect

Annick

Interieurarchitect

Loredana

Interieurarchitect

Magdalena

Interieurarchitect

Michiel

Interieurarchitect

Nele

Interieurarchitect

Stijn

Meubelmaker

Dennis

Meubelmaker

Dries

Meubelmaker

Eljakim

Meubelmaker

Erik

Meubelmaker

Jarne

Meubelmaker

Jasper

Meubelmaker

Joeri

Meubelmaker

Joery

Meubelmaker

Joren

Meubelmaker

Koen

Meubelmaker

Marcel

Meubelmaker

Patrick

Meubelmaker

Roy

Meubelmaker

Seppe

Meubelmaker

Stefan

Meubelmaker

Tim

Meubelmaker

Toon

Magazijnier

Johan

Lakker

Thomas

Gyprocplaatser

Cor

Administratie

Juliette